Vier Algerijnse `terroristen' blijven vast

Vier Algerijnen die op verdenking van betrokkenheid bij islamitisch terrorisme woensdag werden opgepakt, blijven vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam gisteren bepaald. Diverse arrestatieteams hielden woensdagochtend in Eindhoven, Bergen op Zoom en Groningen tien personen aan. Vijf van hen zijn in de loop van de week vrijgelaten, de zesde zit in vreemdelingenbewaring omdat hij illegaal in Nederland was. De vier anderen zijn volgens justitie lid van de Groupe Salafiste pour la Predication et le Combat (GPSC), een radicaal-islamitische organisatie die aanslagen binnen en buiten Algerije heeft gepleegd. Justitie kwam de Algerijnen op het spoor na een tip van de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Bij de verdachten zijn vervalste paspoorten aangetroffen.