The Cooper Temple Clause

In het door Oasis gedomineerde Britpoptijdperk was er in Engeland weinig aandacht voor onversneden rockmuziek.

Gesteund door de Amerikaanse rockrenaissance van The Strokes en The White Stripes krijgt de jonge Engelse rockband The Cooper Temple Clause de voedingsbodem die ze verdient. Het langharige zestal uit Reading, van het jaarlijkse Readingfestival, werkte in het isolement van een verlaten boerenschuur ze aan de muziek van hun debuutalbum See This Through And Leave, dat in al zijn weergaloze ideeënrijkdom herinnert aan de vurigheid van The Clash, de spacerock van Hawkwind en de geïnspireerde bombast van Led Zeppelin. `Klassieke' rock en elektronica ondersteunen de zelfverzekerde, gruizige stem van Ben Gauthry, die in Let's kill music zingt over het nieuwe tijdperk dat met The Cooper Temple Clause is aangebroken. Terechte arrogantie, want See This Through And Leave is een opzienbarend goed album. Cooper Temple Clause speelt op 30 april in de kleine zaal van Paradiso, Amsterdam.

The Cooper Temple Clause, See This Through And Leave (Morning/BMG)

    • Jan Vollaard