Na afloop: over Pim Fortuyn

Drie cabaretiers die donderdag hun boek `De puinhopen van professor Pim Fortuyn' presenteerden, geven hun mening over politicus Fortuyn.

Hans Sibbel: ,,Hij is spectaculair, hij schudt wat los. Maar luister naar wat-ie echt te vertellen heeft, dat vind ik het allerbelangrijkste. Wij laten de andere kant van zijn ideeën zien. En dan blijkt heel vaak dat het een gouden medaille is en aan de achterkant zit gewoon stront.''

Peter Heerschop: ,,Het wakker schudden is goed, maar nu is het klaar, nu moet hij weer lekker bij Mens in z'n programma gaan zitten. Wat ik leuk zou vinden: als mensen vier of vijf quotes uit ons boekje op een feestje kunnen zeggen. Dat mensen die wel op hem willen stemmen dat horen en denken: hé!''

Viggo Waas: ,,Het is een ijdele, slimme man die redelijk goed analyses kan maken maar hele slechte oplossingen heeft. En ik ben heel benieuwd hoe het met die twee vrouwen gaat in die partij [die een medewerker beschuldigden van seksuele intimidatie, EdB]. Nu hebben die mannen voorlopig even gelijk gekregen totdat het tegendeel bewezen is. Dat is toch absurd? Dus het zijn niet alleen vrouwen met hoofddoekjes die onderdrukt worden.''

Het boek van de cabaretiers verscheen bij uitgeverij Vassallucci