Lintjesregen 2002 BUITENLAND

Duitsland

Officier ON H. Claas, van Duitse nationaliteit, voorzitter raad van commissarissen Claas KgaA J. Linden, van Duitse nationaliteit, burgemeester van Aken Ridder ON B. Heying, van Duitse nationaliteit, medeoprichter van het Oost-Europacomit Haaksbergen - Ahaus K.M.D. Küppers, van Duitse nationaliteit, bestuurslid van de Duits-Nederlandse Kamer van Koophandel M. Prechtl, van Duitse nationaliteit, honorair consul-generaal der Nederlanden te Stuttgart

Indonesië

Officier ON Mw. J.S. Nasution-Gondokusumo, van Indonesische nationaliteit, vrijwilligster Stichting Nederland-Batam Ridder ON A. Mariono, van Indonesische nationaliteit, vertegenwoordiger in Indonesië van de Halin, Hulp aan Landgenoten in Indonesië

Hongarije

Officier ON K. Szabó, van Hongaarse nationaliteit, docent aan de Economische Universiteit van Boedapest

Griekenland

Officier ON M. Tanes, van Griekse nationaliteit, managing director Athenian Brewery SA. (Amstel/Heineken)

Israël

Ridder ON A. Roet, voorzitter van het Platform Israël Mw. B. Nachbahr-Cohen, voorzitter van de Stichting Ajalah, Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers

Brazilië

Ridder ON Mw. J.M.W. van Doornmalen, lekenzuster bij de Stichting Unitas te Brazilië W.J. Leliveld

Australië

Ridder ON A. de Haas, medegrondlegger van het Bejaardentehuis Juliana Village te Kirrawee

België

Commandeur ON L. van den Brande, , voormalig minister-president van de Vlaamse Regering Lid ON Mw. A.A.H. Visschers-Jansen, voorzitter van het Koningin Wilhelmina Fonds Budel Mw. H.K. Cheung-Lam, lid van de Chinese Vrouwenvereniging te Eindhoven Officier ON C.J. Koene, klinisch psycholoog en tevens adviseur verbonden aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ridder ON C.J. van Heesewijk, directeur Van Heesewijk Bouw G.G.A. van Winkel, directeur van Winkel Fashions BV L.A.A. van den Hamer, directeur van de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg Mw. C.M.A.C. Andriessen-ten Holter, oud-lid van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit Nijmegen Mw. M.M. Boudeling-Hoogstrate, voormalig chef kok van het restaurant Inter Scaldes te Reimerswaal

Malawi

Ridder ON Mw. E. Holtrust, arts en ontwikkelingswerker

Canada

Ridder ON B.D. Kingstone, van Canadese nationaliteit, lid van het college van directeuren van de Canadian Association for the Advancement of Netherlandic Studies J. Cameron, van Canadese nationaliteit, adviseur Ministerie van Defensie

Frankrijk

Ridder ON J. van der Laan, vrijwilliger voor in Frankrijk verblijvende Nederlandse gedetineerden

Italië

Ridder ON M.L. Maresca, van Italiaanse nationaliteit, consul-generaal der Nederlanden te Genua W.A. van Meeuwen, consulent Industriële Marketing, marktonderzoek en product- en sectorpromotie voor de Italiaanse en de Griekse markt

Ethiopië

Ridder ON A.J. Ooms, missionaris van de Orde van de Lazaristen

Ghana

Ridder ON C.A. de Ruyter, missionaris van de Sociëteit van het Heilig Hart

Jamaica

Lid ON P. Blanken, vrijwilligster voor kansarme kinderen te Jamaica

Argentinië

Lid ON D.C. Rosenberg, van Argentijnse nationaliteit, voorzitter van Acaneb, Vereniging van Argentijnen die in Nederland hebben gestudeerd

Monaco

Ridder ON E.P.A. Giraudi, van Italiaanse nationaliteit, intermediair van Vleesexport van Nederland naar Italië

Japan

Ridder ON Y. Kamibayashi, van Japanse nationaliteit, lid van het Japan-Netherlands Institute

Verenigd Koninkrijk

Commandeur ON C.P.H. Brown, van Britse nationaliteit, directeur Ashmolean Museum, Oxford Ridder ON Mw. J. Lloyd Williams, van Britse nationaliteit, conservator van de afdeling Nederlandse en Vlaamse kunst bij de National Gallery of Scotland

Thailand

Officier ON P. Sarasin, van Thaise nationaliteit, voormalig directeur-generaal van het Thaise Ministerie van Politie

Saoedi-Arabië

Ridder ON F. Ansingh, president en chief executive officer van Shell Companies in Saoedi-Arabië

Zwitserland

Ridder ON W.F. Barfod, van Duitse nationaliteit, oud-euritmiedocent aan de Hogeschool Helicon

Sri Lanka

Ridder ON K.D. Paranavitana, van Srilankaanse nationaliteit, bestuurslid van de Sri Lanka Netherlands Association Mw. B.I. Brohier, van Srilankaanse nationaliteit, vice-voorzitter van de Sri Lanka Netherlands Association

Zuid-Afrika

Ridder ON W.B. Holtes, medeoprichter van de Nederlands-Zuid-Afrikaanse Kamer van Koophandel