Gretha Smit gaat niet schaatsen voor de DSB-ploeg

Gretha Smit gaat niet naar de schaatsploeg van DSB. Dat werd gisteren duidelijk, na een gesprek tussen de schaatster en Toon Gerbrands. De directeur sportzaken van de formatie praat wel verder met Jenita Smit, de zus van de tijdens de Olympische Winterspelen succesvolle Gretha. Verdere onderhandelingen hebben maandag plaats. Gretha Smit had als voorwaarde gesteld dat ze bij DSB zou worden gecoacht door Ingrid Paul. Voor de ploeg was dat onbespreekbaar. Gerbrands: ,,Paul heeft te kennen gegeven de baan met haar opleiding tot sportarts te willen combineren. Voor ons was dat uitgesloten. Daardoor ontstond een nieuwe situatie.'' De nieuwe situatie werd gisteren besproken. ,,Met Gretha kwamen we er niet uit'', zei Gerbrands. ,,Jenita is nog wel geïntereseerd.'' Gretha Smit, de laatste jaren succesvol op de marathon, was in Salt Lake City actief onder leiding van Ingrid Paul. Ze won daar op de vijf kilometer de zilveren medaille.