Fedcupploeg speelt tegen Luxemburg

De Nederlandse tennissters moeten het vandaag in de finaleronde van de kwalificatiewedstrijden van de Europese-Afrikaanse zone van de Fedcup opnemen tegen Luxemburg. De ploeg eindigde door een nederlaag tegen Israël als tweede in groep B.

Anne Kremer, nummer 23 op de wereldranglijst, is de Luxemburgse troef. Bij winst op Luxemburg plaatst Nederland zich voor het promotie-degradatieduel om terugkeer in de wereldgroep in juli. ,,Een goede loting'', vond captain Tjerk Bogtsta. ,,Zij hebben met Kremer een sterke speler, maar van de anderen heb ik minder verwachtingen. Ik denk daarom dat we het niet slecht hebben getroffen''.

Nederland kwalificeerde zich donderdag al na zeges op Bosnië-Herzegovina en Roemenië voor de eindfase van het toernooi in het Turkse Antalya.

Gisteren speelde Nederland in de laatste groepswedstrijd in een onderling duel met Israël om de eerste positie in de groep. Kristie Boogert en Miriam Oremans verloren allebei hun enkelpartij van de Israëlische vrouwen. Het dubbel Seda Noorlander en Amanda Hopmans won wel, waarmee de eindstand 2-1 voor Israël werd.