`Asociale coalitie'

Volgens GroenLinks-lijsttrekker Paul Rosenmöller is de `asociale coalitie' in aantocht. Hij zei dit gisteren in Haarlem tijdens een bijeenkomst van zijn partij. Hij doelde op een mogelijke samenwerking tussen VVD, CDA en de Lijst Pim Fortuyn. Dezelfde partijen werden het eerder deze week in Rotterdam met elkaar eens over de vorming van een college.

Volgens Rosenmöller kunnen de drie partijen elkaar vinden op miljarden aan bezuinigingen in de sociale zekerheid en een ,,keiharde aanpak van de WAO.''

Hij somde tal van andere bezuinigingen op, waarover de drie partijen het eens kunnen worden. Ook willen de drie zoals Rosenmöller het noemde ,,conservatieve'' partijen lastenverlichting, maar die wordt niet gericht op de lage inkomens. ,,De verschillen tussen arm en rijk zullen nog verder oplopen'', aldus de GroenLinks-voorman.

Hij stelde tegenover het hem geschetse beeld de `sociale coalitie', die geen voorrang geeft aan lastenverlichting, maar wel aan een ,,publieke inhaalslag'' met meer ruimte voor onderwijs, zorg, veiligheid en milieu.