Zuurtje

Na het lezen van het stukje `Hoe smaakt Napoleon?' op de Kinderpagina van vrijdag 19 april, wilde ik graag even wat kwijt. Ik vind het jammer dat Philip Mechanicus zijn huiswerk niet zo goed gedaan heeft, want de recepten zijn leuk en vaak ook lekker.

Er is wel degelijk een snoepje naar Napoleon genoemd en dat is dat heerlijke zure, maar ook zoete gele zuurtje dat je in elke supermarkt kan kopen. Het heet: La bon bonbon Napoleon! Ze bestaan al heel lang, want ik at ze vroeger ook toen ik klein was (Ik ben nu 46 jaar).

Ook vind ik het jammer dat ik nu niet weet wat de Marokkaanse naam voor het zoete oranje hapje is.

Eigen nieuws van Monica de Wit, 46 jaar

Heb je een leuke film gezien of een mooie cd gehoord? Is er iets raars gebeurd op school? Was er een cool feest? Als je iets bijzonders hebt meegemaakt, kun je het ons schrijven. Stuur je verhaal naar NRC Handelsblad, Postbus 3372, 1001 AD Amsterdam. Of e-mail naar cs@nrc.nl.

Ook een tekening of foto is welkom.