Zangeres Lisa Lopes (31) verongelukt

Lisa `Left Eye' Lopes, een van de drie leden van het zangtrio TLC, is bij een auto-ongeluk om het leven gekomen tijdens een vakantie in Honduras. Dat heeft haar platenmaatschappij Arista Records vandaag bekendgemaakt.

Lopes maakte sinds 1991 met zangeressen Tionne `T-Boz' Watkins en Rozonda `Chilli' Thomas deel uit van TLC, het vrouwentrio dat bekend werd met hits als Waterfalls , Ain't 2 Proud To Beg en No Scrubs. TLC heeft wereldwijd miljoenen platen verkocht en werd bekroond met verschillende Grammy Awards. De groep was bezig aan een nieuw album, dat deze zomer had moeten verschijnen.

Lisa Lopes rapte en zong in een brutale r&b-stijl. Ze werd bekend om haar onaangepaste gedrag. Zo stak ze in 1994 het huis van haar vriend, football-ster Andre Rison, in brand. Vorig jaar was Lopes een tijdje verdwenen, en vertraagde zo de cd-opnamen van een nieuwe TLC-cd. Ook bij haar eigen huwelijk met Rison kwam ze in eerste instantie niet opdagen. Ze had het ,,te druk''. Afgelopen oktober verscheen Lopes' eerste solo-cd, Supernova, die redelijk goed werd ontvangen.