Supporterscollectief: meer kaarten Ajax

De Samenwerkende Organisaties Voetbalsupporters (SOVS) heeft burgemeester I. Opstelten van Rotterdam in een brief opgeroepen alsnog 15.000 Ajax-fans te ontvangen bij de bekerfinale tegen FC Utrecht. Voor dat duel, op 12 mei in De Kuip, mag Ajax uit veiligheidsoverwegingen slechts 5.900 supporters meenemen, terwijl Utrecht er 15.000 meebrengt.

De Ajacieden moeten verplicht met een treincombi naar Rotterdam reizen. Wegens capaciteitsproblemen kunnen de Nederlandse Spoorwegen slechts 5.900 Amsterdamse supporters vervoeren. De SOVS vraagt Opstelten in de brief toestemming te verlenen voor extra bussen, zodat alsnog 15.000 aanhangers van Ajax naar De Kuip kunnen komen.

De SOVS, een koepelorganisatie van supporterverenigingen, wil dat de KNVB de wedstrijd anders verplaatst naar een ander stadion en eventueel een andere dag. De SOVS heeft ook een brief gestuurd naar de KNVB. Volgens haar moeten clubs op basis van het reglement van de Amstel Cup gezamenlijk vooraf overeenstemming bereiken over het aantal beschikbare kaarten voor de eigen supporters.

Dat is in dit geval niet gebeurd, aangezien Ajax het niet eens is met de verdeling. Dan is de beslissing vervolgens aan het bestuur betaald voetbal van de KNVB. Daarom vraagt de SOVS aan de voetbalbond KNVB er bij de gemeente Rotterdam en burgemeester Opstelten op aan te dringen dat de tickets eerlijk over de twee finalisten worden verdeeld.