Omniworld behaalt eerste landstitel

De volleyballers van VC Omniworld zijn gisteren landskampioen geworden, voor het eerst in de geschiedenis van de club. De ploeg van coach Martin Teffer was voor eigen publiek met 3-2 (21-25, 25-22, 20-25, 25-21 en 16-14) te sterk voor Capelle en bepaalde daarmee de eindstand in de best-of-seven-serie op 4-1.

,,Fantastisch'', zei international Jochem de Gruyter. ,,Het verschil tussen beide ploegen was zó klein. En wanneer je dan wint, geeft dat echt een geweldig gevoel.''

Capelle begon de finaleserie met een 2-0-achterstand, omdat de ploeg in de reguliere competitie twee keer door Omniworld was verslagen. Desondanks achtte de ploeg uit Zuid-Holland zich niet bij voorbaat kansloos. Na drie finalewedstrijden bleek uiteindelijk dat de routine van Omniworld toch de doorslag gaf.

Capelle begon de derde playoff-wedstrijd sterk. De gasten namen direct een 5-1-voorsprong en bouwden die marge dankzij ijzersterke blokkeringen uit tot 13-7. Met Omniworld-ster Olof van der Meulen aan service werd dat gat bijna gedicht (15-14), maar daarna liep Capelle door naar 25-21.

In de tweede set nam Omniworld een 14-7-voorsprong. Toch kwam de ploeg uit Almere nog in de problemen omdat de opslag van Jeroen Trommel zes punten op rij opleverde (15-14). Omniworld herstelde zich en dankzij een `ace' van Van der Meulen werd de stand in sets gelijk: 1-1.

In de derde set bleken beide formaties lange tijd gelijkwaardig. Capelle slaagde er in er de aanvallen van Omniworld-speler Van der Meulen te pareren, waarna de gasten de derde set wonnen (25-20). Tot grote woede van Van der Meulen, die zijn teamgenoten trakteerde op een scheldkannonade. Die actie leek Omniworld te inspireren, want de formatie schoot in de vierde set uit de startblokken. Ze namen een voorsprong van 8-2 en consolideerden die marge. Zodoende won de ploeg uit Almere met 25-21 de vierde set.

De beslissende set werd een thriller die nog extra dramatiek kreeg toen de arbiters besloten de thuisploeg een extra punt toe te kennen, omdat bij Capelle de opstelling niet klopte. Omniworld kwam daarom betrekkelijk eenvoudig aan een 10-8-voorsprong die echter door Capelle snel werd weggewerkt. Bij 15-14 kreeg Omniworld het eerste matchpoint en dat werd meteen benut.