Nipte winst voor tennissters

De Nederlandse tennissters hebben ook de tweede wedstrijd in de kwalificatieronde van de Europees-Afrikaanse zone van de Fedcup tegen Roemenië gewonnen. Kristie Boogert en Miriam Oremans haalden in het Turkse Antalya voor Nederland het winnende punt binnen door in het dubbelspel Magda Mihalache en Liana Balaci met 6-1 6-4 te verslaan.

Met de zege verzekerde de ploeg van captain Tjerk Bogtstra zich van de finaleronde. Nederland won woensdag de eerste wedstrijd met 3-0 van Bosnië-Herzegovina. In het onderlinge duel met Israël zal vandaag worden bepaald wie als eerste eindigt in de groep. De nummers een en twee strijden zaterdag om een plaats voor het promotie-degradatieduel voor de wereldgroep dat in juli wordt gespeeld.

Doordat Oremans haar tweede enkelpartij verloor, moest de dubbel de beslissing brengen. De Nederlandse kopvrouw verloor met 6-7 3-6 van Mihalache. Seda Noorlander, die in plaats van Amanda Hopmans in de openingspartij mocht aantreden, behaalde een zwaarbevochten zege op Balaci. In de tweede set overleefde de Haagse een wedstrijdpunt en trok de wedstrijd met 3-6 7-6 6-1 naar zich toe.,,We zijn goed weggekomen'', realiseerde de captain van Nederlandse team Therk Bogtstra zich. ,,Ik vreesde heel even voor een nederlaag en dan hadden we het onszelf erg moeilijk gemaakt. Ik prijs me gelukkig dat ik een sterk dubbel achter de hand heb en daar de komende twee dagen ook op kan terugvallen. Het eerste deel van de opdracht is geslaagd.''

De Nederlandse vrouwenploeg strijdt vandaag in een rechtstreeks duel met het sterke Israël om de koppositie. ,,We gaan voor de eerste plaats, dus we zullen een stuk beter moeten spelen. Als het niet lukt is het niet fataal, maar ik speel liever tegen een nummer twee uit de andere groepen'', zei Bogtstra.