Marinier naar cel voor aanrijding

Een 24-jarige marinier uit Apeldoorn is vandaag veroordeeld tot een celstraf van 27 maanden, waarvan zeven voorwaardelijk, voor het uitschelden en aanrijden van een Turkse man. Tegen de marinier was vijf jaar geëist. Een 22-jarige collega-militair, die bij de aanslag aanwezig was, moet van de rechtbank als leerstraf een cursus Alcohol en Verkeer volgen. De marinier zegt dat hij handelde uit ontzetting over de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september vorig jaar. De aanrijding had een maand later plaats. De twee mariniers maakten racistische en beledigende opmerkingen tegen de Turkse man, die zij op straat tegenkwamen. Even later reed de 24-jarige marinier de Turk van achteren aan. De man liep 21 botbreuken op. De marinier reed na de aanrijding weg. Achteraf bleek dat beide militairen te veel hadden gedronken. Beiden zijn inmiddels ontslagen.