Internationals verzoenen zich met Advocaat

Paul Bosvelt en Pierre van Hooijdonk hebben zich verzoend met bondscoach Dick Advocaat. De relatie tussen Advocaat en de twee Feyenoorders kwam onlangs onder druk te staan toen het duo zich afmeldde voor het oefenduel van Nederland met Spanje, op 27 maart.

Bosvelt en Van Hooijdonk blijven in de toekomst gewoon beschikbaar voor Oranje. Dat was de uitkomst van een gesprek woensdagavond in een hotel in Rotterdam tussen de drie, waarin beide partijen hun overwegingen van dat moment toelichtten. Bosvelt meldde zich af uit zelfbescherming, hij was bang voor overbelasting. Van Hooijdonk vond het vanwege het drukke programma van Feyenoord niet verstandig in te gaan op een uitnodiging van de bondscoach. De afmeldingen leidden tot veel irritatie over en weer, grotendeels uitgesproken in de media. Een herhaling wil Advocaat voorkomen.