Geld voor Las Palmas

Staatssecretaris Rick van der Ploeg (Cultuur) heeft 750.000 euro gereserveerd om vestiging van het Nederlands Fotomuseum in het Rotterdamse gebouw Las Palmas mogelijk te maken. Voorwaarde is dat de gemeente meewerkt aan de plannen. Of het fotomuseum daadwerkelijk in Las Palmas komt, is nog onzeker.

Wethouder H. Kombrink bracht de gemeenteraad gisteren op de hoogte van de ontwikkelingen rond Las Palmas, tijdens de vergadering waarin ook de nieuwe wethouders werden geïnstalleerd.

Eerdere pogingen om in Las Palmas een Internationaal Centrum voor Beeldcultuur en Mediatechnoligie te realiseren, mislukten. Drie Rotterdamse foto-instellingen kwamen vervolgens met het idee voor een Nederlands Fotomuseum. In 1997 pleitte de raad voor de komst van een fotomuseum naar Rotterdam.