Diademen voor Máxima

Het allerleukste van prinses zijn, is natuurlijk het mogen dragen van prachtige diademen. Nog leuker is het als er een heleboel belangrijke kunstenaars aan een wedstrijd meedoen om de allermooiste voor je te maken. Prinses Máxima boft maar weer, want dit is geen sprookje, maar echt gebeurd.

In museum Het Kruithuis in Den Bosch kun je er nu 21 gaan bekijken. Het misschien niet zo aardig voor Máxima dat ze allemaal zijn neergezet op oranje en blauwe voetballen. Dat ziet er natuurlijk niet zo koninklijk uit.

De diademen zijn van goud en zilver en allemaal erg verschillend. Er zijn er bijvoorbeeld met veel diamanten. Maar ook een simpele gouden band die je zo naar school op kan. Eén kunstenaar vindt het handig als Máxima hem ook als hippe zonnebril kan gebruiken, op haar neus of in het haar. Een andere kunstenaar maakte de diadeem als uitneembaar onderdeel van een helm. Niet alleen voor bij Willem-Alexander achterop de brommer, maar ook om gezellig samen te doen. Want als Máxima alleen de diadeem op wil, kan hij de helm opzetten!

En wat dacht je van een diadeem met verwisselbare dia's erin? Met bijvoorbeeld je favoriete popgroep of foto's van jezelf! Er is er zelfs een met echte erwt of een gemaakt van krulspelden.

Voor of na het bekijken van de tentoonstelling kun je vlak bij het museum ook nog een vaartochtje maken. Je vaart dan onder hele grote afbeeldingen van de diademen door, die aan de bruggen zitten vastgemaakt. Pas op het einde van het tochtje wordt verklapt welke gewonnen heeft.