Voorkeur Muziek

Weekend met Emanuel Ax

Het Concertgebouw brengt deze week een `weekend met Emanuel Ax'. De Amerikaanse pianist is te beluisteren in vier verschillende programma's met muziek van Claude Debussy en Richard Strauss. Het weekend begint 26 april met kamermuziek door Ax en Concertgebouworkestmusici Alexander Kerr (concertmeester) en Godfried Hoogeveen (solo-cellist). Zaterdagmiddag 27 april speelt Ax met Adrian Brine (spreekstem) Strauss' zelden uitgevoerde Enoch arden, 's avonds soleert hij bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Yaron Traub in onder meer de Fantasie voor piano en orkest van Debussy. Zondagavond wordt het weekend afgesloten met een liedrecital door sopraan Juliane Banse.

Weekend met Emanuel Ax, 26 april 20u30, 27 april 15u en 20u15, 28 april 20u15 in het Concertgebouw, Amsterdam. Res 020-6718345

Asylum Street Spankers

,,Lee Harvey was a friend of mine'', zong het Texaanse vuilnisbakkenfolkorkest Asylum Street Spankers op het voorlaatse album Spanks For The Memories, bij wijze van rehabilitatie van de omstreden JFK-moordenaar Lee Harvey Oswald. Hoe kan een man die zo gezellig meevoetbalde met de kinderen op straat, zo'n gemene boef zijn?

25 april, Tom Tom, Heythuizen, 26 april 013, Tilburg, 27 april Oosterpoort, Groningen.

Mannen met vaste lasten door cabaretiers Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten 26 april Deventer Schouwburg, 27 april Rotterdam Zuidplein, 29 april Gouda Schouwburg, 1 mei Rijswijk Schouwburg, 2 mei Capelle aan de IJssel Isala; Dagboek voor jou, liefste door acteur Rein Edzard 26, 27 april Theater Pepijn, Den Haag; De diva en de divan Karin Bloemen en Cor Bakker in een show: 1 mei Lelystad Agora, 2 mei Cuijk Streekschouwburg; 30 jaar theater door Mini & Maxi t/m 4 mei Den Haag Koninklijke Schouwburg; De Gelukkige Huisvrouw 26 april Zuidplein Rotterdam, 27 april Klooster Nuenen, 1-2 mei Bellevue Amsterdam.

Cooper Temple Clause

30 april Paradiso, Amsterdam.

Even schrikken voor bezoekers die net de sluimercountry van Lambchop hebben ondergaan, want in Paradiso raast na afloop de nieuwe Engelse sensatie The Cooper Temple Clause over het podium met hun fanatieke samenraapsel van de spacerock van Hawkwind, het punkvuur van The Clash en de snerende zang van Oasis.