Onschuldige komt na 15 jaar vrij

Een Franse rechtbank heeft gisteren een man vrijgesproken die vijftien jaar in de gevangenis heeft gezeten wegens twee moorden die hij nooit beging. De rechtbank sprak van een van de ergste juridische dwalingen van de afgelopen decennia in Frankrijk. De nu 31-jarige Patrick Dils werd tot levenslang veroordeeld wegens het doodslaan, in 1986, van twee achtjarige jongens in Montigny-les-Metz, in Lotharingen. Hij bekende, onder zware druk van de politie, maar trok de bekentenis later in. Een seriemoordenaar bekende vorig jaar in de buurt van de plek van de moord te zijn geweest. Dils zei gisteren, toen hij in Lyon de gevangenis verliet waar hij zijn halve leven onschuldig had vastgezeten: ,,Ik heb er moeite mee dit vonnis te geloven. Ik ben moe. Ik ben versleten.''