Mistige oproep en folder

,,Mistig'' vindt het Amsterdamse Tweede-Kamerlid B. Dittrich (D66) de oproep en de folder over het referendum over de komende verzelfstandiging van het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB.

Tegelijk met de Tweede-Kamerverkiezingen op 15 mei mogen de Amsterdammers zich uitspreken over de toekomst van het GVB. Dat is een uitgelezen kans om een referendum tot een succes te maken, vindt een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad. Anders dan bij eerdere referenda in de hoofdstad die mislukten door een te lage opkomst, gaan de kiezers nu toch al naar de stembus.

Maar Dittrich vindt de verzelfstandiging van het GVB een te complex onderwerp voor een referendum, een van de kroonjuwelen van zijn partij.

Verzelfstandiging van het GVB leent zich niet tot een simpel ja of nee, aldus Dittrich, en zeker niet als dat gebeurt op basis van een simpele folder en een stembiljet.

Dittrich is er zelf nog niet uit hoe hij zal stemmen over het GVB. ,,Op dit moment ben ik nog een zoekende, zwevende kiezer.''