Igor Sevcuk wint Prix de Rome voor film en video

De Prix de Rome voor film en video is gewonnen door Igor Sevcuk, een jonge Bosnische kunstenaar die tien jaar geleden naar Nederland vluchtte. Hij ontvangt de eerste prijs (E20.000,-) voor zijn werk Beyond Language, een half uur durende zwart-witfilm over zijn familie in Bosnië. De tweede prijs (E 10.000,-) is toegekend aan Jasper van den Brink. Saskia Olde Wolbers en Diana Ramaekers kregen ieder een basisprijs van 5000 euro. De Prix de Rome is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars, die eens in de vijf jaar bestemd is voor film- en videomakers. De prijzen worden 20 juni in Amsterdam uitgereikt door demissionair staatssecretaris R. van der Ploeg. Een expositie met werk van de kandidaten is vanaf die dag te zien in het Nederlands Instituut voor Mediakunst Montevideo in Amsterdam.