Emissie om aankoop Start te financieren

Het uitzendbedrijf United Services Group (USG), dat begin april aankondigde de noodlijdende branchegenoot Start over te nemen, heeft twee miljoen nieuwe aandelen uitgegeven om de overname te betalen. De aandelen zijn inmiddels geplaatst bij institutionele beleggers. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt.

De uitgifteprijs was 23,30 euro. Na de bekendmaking steeg de koers vanochtend met 2,2 procent. Het uitzendconcern, dat onder meer eigenaar is van Unique, is al geruime tijd op overnamepad. Het concern omvat onder meer Secretary Plus, Technicum, Fa-med en het Luzac College. De United Services Group (USG) behaalde in 2001 een omzet van 600 miljoen euro.

Gisteren meldde USG dat het in het eerste kwartaal 8 miljoen euro winst maakte, iets minder dan in dezelfde periode vorig jaar. USG schrijft goodwill (overnamepremie) af en zegt dat de resultaten ,,sterk beïnvloed'' zijn door gestegen rentelasten.

De onderneming zag de omzet in het eerste kwartaal met circa 15 procent toenemen van 138,2 miljoen tot 158,6 miljoen euro. Dit was vooral te danken aan in 2001 gerealiseerde overnames. In Nederland constateerde USG een duidelijke groei van de activiteiten ondanks de teruglopende marktontwikkelingen. Bij de Belgische en Duitse onderdelen was er sprake van een daling van de omzet.

Het bedrijf is optimistisch over de toekomst. ,,Er zijn aanwijzingen dat de vraag naar flexibel inzetbaar personeel binnen afzienbare tijd weer zal toenemen.'' Omdat Start de op een na grootste uitzendonderneming van Nederland is, hoopt USG in ,,aanzienlijke mate'' te profiteren van een herstellende marktsituatie.