Maaskantprijs voor architect Dirk Sijmons

De landschapsarchitect Dirk Sijmons (1949) is voorgedragen voor de Rotterdam-Maaskantprijs 2002. De prijs, die bestaat uit 50.000 euro, een oorkonde en een publicatie, wordt sinds 1978 om het jaar toegekend door de Stichting Rotterdam Maaskant, een initiatief van architect Hugh Maaskant. Hij liet bij zijn dood in 1977 een fonds van een miljoen gulden na om aandacht te vragen voor architectuur, stedenbouw en landschappelijke vormgeving. Met de voordracht van Sijmons, in het dagelijks leven directeur van Bureau H+N+S Landschapsarchitecten in Utrecht, wil de jury een lans breken voor de vormgeving van het stadslandschap. De Maaskant-prijs zal in november worden uitgereikt. Twee jaar geleden ging de prijs naar Maarten Kloos. Eerder werd deze uitgereikt aan Aldo van Eyck en Rem Koolhaas.