Lelouch sluitfestival af

Het vakblad Variety meldt met zekerheid dat Claude Lelouch' Frans-Engelse coproductie And Now Ladies and Gentlemen, met hoofdrollen voor Jeremy Irons en Patricia Kaas, de slotfilm van Cannes wordt. Ook zou inmiddels vaststaan dat Roman Polanski's oorlogsrelaas The Pianist in competitie meedingt, en dat Atom Egoyans Ararat, over de Turkse genocide op de Armeniërs in 1915, een speciale vertoning krijgt. Ook staan buiten competitie vertoningen vast van de animatiefilm Spirit: Stallion of the Cimarron en van Brian De Palma's thriller Femme Fatale.

Tot de meest waarschijnlijke kandidaten voor de vandaag bekendgemaakte competitie worden gerekend de nieuwe, nog ongetitelde film van Paul Thomas Anderson (die in 2000 een Gouden Beer won voor Magnolia), en voorts nieuw werk van de voormalige winnaars van een Gouden Palm Mike Leigh (All or Nothing) en de Belgische broers Jean-Pierre en Luc Dardenne (Le fils).