GL heeft mooiste affiche

GroenLinks heeft de mooiste verkiezingsaffiches voor de Kamerverkiezingen van 15 mei. Dat vindt de jury die gisteren in opdracht van Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen en het Forum voor Democratische Ontwikkeling de Publieksprijs uitdeelde. GroenLinks is er volgens hen in geslaagd om met de afficheserie een ,,krachtige, expliciete en meervoudige boodschap'' over te brengen. Ook op een opiniepeiling via Internet kwam GroenLinks met 25 procent van de stemmen als de winnaar uit de bus.

Over de affiches van de andere politieke partijen wordt een vernietigend oordeel geveld. In de meeste onderwerpen zijn ,,originaliteit en humor ver te zoeken''. Een goed verkiezingsaffiche moet ,,de voorbijganger opvallen en stimuleren om te gaan stemmen en wel op die speciale partij'', meent de jury. GroenLinks is er op een doeltreffende wijze in geslaagd om de inhoudelijke programmapunten duidelijk te maken, meldt de jury.

De boodschap op de affiches van de andere partijen wordt als nauwelijks doordacht omschreven.