Extreemrechts hielp LPF

De Lijst Pim Fortuyn (LPF) is mede dankzij de handtekeningen van een twintigtal notoire rechtsextremisten aan voldoende ondersteuning gekomen om aan de komende Tweede-Kamerverkiezingen deel te nemen. De antifascistische onderzoeksgroep Kafka trof op de ondersteuningslijsten van LPF onder meer het voormalig Arnhemse raadslid voor de Centrum Demomcraten H. Selhorst, B. Otten van de Nieuwe Nationalistische Partij en de Rotterdammer M. Neef, die lid is geweest van de Centrum Partij.Een andere opvallende naam is J. Boiten. Hij werd vorig jaar door Leefbaar Nederland geroyeerd wegens zijn extreemrechtse verleden.

Om aan de verkiezingen deel te kunnen nemen moeten partijen in elke van de negentien kieskringen dertig handtekeningen ophalen. Vlak voor het verstrijken van de deadline werd echter de kandidatenlijst van LPF aangepast, waardoor dat een probleem werd.

Volgens Kafka verscheen daarop op het internetforum Polinco een oproep om handtekeningen te gaan zetten. Verschillende oud-leden van de Centrumpartij'86, de CentrumDemocraten en de Nieuwe Nationale Partij reageerden.