Eis van 18 jaar wegens moord

Bij de rechtbank in Den Bosch heeft officier van justitie R. Bos gisteren achttien jaar cel geëist tegen een 56-jarige man uit Den Dungen. Hij wordt verdacht van moord op zijn echtgenote en poging tot doodslag op zijn zeventienjarige dochter. De vrouw was neurologe in een ziekenhuis in Den Bosch. Ze werd in de nacht van 29 juli vorig jaar doodgeschoten terwijl ze in bed lag te lezen. De dader vuurde ook drie kogels af op haar dochter, die zwaargewond achterbleef.

De verdachte heeft van begin af aan ontkend. Toch meent de officier voldoende bewijs tegen hem te hebben. De verklaringen van de dochter zijn daarbij cruciaal. Zij hoorde vlak voor de aanslag haar ouders ruziemaken in de slaapkamer en meende later de schutter te herkennen als haar vader. Uit onderzoek blijkt dat de moord door een bekende moet zijn gepleegd.

Het huwelijk tussen beiden liep ten einde en ze maakten geregeld ruzie over geld. De verdachte was op vaarvakantie met zijn vriendin op de dag van de moord. Maar volgens de officier is hij teruggekomen om zijn vrouw van het leven te beroven. Daarbij werd hij betrapt door zijn dochter. Van schrik zou hij haar ook hebben beschoten.

De advocaat van de verdachte, F.Schneider, pleitte voor vrijspraak. Hij noemde het politieonderzoek ,,onprofessioneel en vooringenomen''.