Après-ski in Alaska

Toen er vorig jaar even een staking in Hollywood dreigde, moet er iets mis zijn gegaan met de planning. De Disney-studio komt nu product tekort om de Europese bioscopen voortdurend mee te vullen, en brengt daarom Out Cold uit, een Z-film, die onder normale omstandigheden tot een videobestaan veroordeeld zou zijn.

Het regiedebuut van de broertjes Emmett en Brendan Malloy zou je welwillend kunnen beschrijven als American Pie ontmoet Casablanca in de sneeuw. In een godvergeten wintersportoord in Alaska krijgt snowboardvirtuoos Rick bezoek van zijn verloren gewane grote liefde, een Franse studente: ,,Of all the gin joints in Alaska, you walk into mine!''. Hij moet haar echter aan haar invalide verloofde laten, omdat er grotere belangen op het spel staan: de verdediging van de alcoholistische status quo van de après-ski tegen de modernisering door een projectontwikkelaar, toevallig de vader van zijn grote liefde.

Verder blijft een van zijn collega's met zijn geslachtsdeel in een jacuzzi steken, berijdt een voormalige miss Zweden de mechanische stier en bevat de film een aantal imposante beelden van snowboardafdalingen.

Dat The Malloys, zoals de broers zichzelf noemen, ervaring hebben in het maken van surffilmpjes blijkt uit hun overtuigende stuntopnamen, vooral aan het begin van de film. Daarna gaan ze over tot hun andere specialiteit, namelijk videoclips. Dat lukt een stuk minder goed; zelfs de popmuziek valt tegen.

Out Cold. Regie: Emmett en Brendan Malloy. Met: Jason London, Lee Majors, Derek Hamilton, Zach Galifianakis. In 5 bioscopen.