Vijf wielrenners vrijgesproken in dopingaffaire

De Italiaanse wielrenners Mariano Piccoli, Domenico Romano, Antonio Varriale, Dario Andriotto en Rinaldo Nocentini mogen, als hun ploegleider dat ook wil, starten in de Ronde van Italië. De Italiaanse wielerbond heeft dit beslist na verhoor van de vijf in de dopingaffaire die de Giro vorig jaar op zijn kop zette. Bij een massale inval werden in hun kamers weliswaar verboden stoffen aangetroffen maar dat ging om cafëinetabletten. De Italiaanse bond heeft nu geoordeeld dat ze met het bezit van dergelijke pillen het dopingreglement niet hebben overtreden. De bond achtte Giuseppe di Grande wel schuldig. De bond heeft de zaak tegen zeven anderen aangehouden. Het gaat om Giuliano Figueras, Daniele de Paoli, Ermanno Brignoli, Marcello Siboni, Giampaolo Mondini, Endrio Leoni en Alberto Elli. Zij werden allen gesnapt met insuline en groeihormoon.