Radiolijn lijsttrekkers

Het Radio 1-Journaal komt in de campagne letterlijk bij de lijsttrekkers van de grote politieke partijen thuis. Niet om ze in een gezellige huiselijke sfeer aan een diepte-interview te onderwerpen, maar om een ISDN-telefoon-verbinding te installeren. Dankzij deze techniek is het mogelijk om de lijsttrekkers thuis aan de lijn te krijgen zonder dat de luisteraar hoort dat het `aan de lijn' is. Reguliere telefoonverbindingen kraken te veel, vindt Radio 1. Door de ISDN-verbinding klinkt het alsof de lijsttrekker in een studio zit. De lijsttrekkers kunnen tijdens het journaal continu meepraten en reageren op de actualiteiten. De lijsttrekkers van PvdA, VVD, D66, CDA en GroenLinks doen mee aan het initiatief en krijgen een spoedcursus, hoe om te gaan met het kastje. Voor Pim Fortuyn was het idee onbespreekbaar. Na de verkiezingen haalt Radio 1 de kastjes weer weg, ,,we hebben ze hard nodig voor onze correspondenten', aldus een medewerkster.