Bovelander gaat Bellaart assisteren

Floris-Jan Bovelander is toegevoegd aan de technische staf van de Nederlandse hockeyploeg. De oud-international fungeert tot en met de Olympische Spelen van Athene in 2004 als asssistent-bondscoach. Michel van den Heuvel, de andere assistent-trainer van bondscoach Joost Bellaart, blijft gewoon in functie bij Nederland.

Bovelander nam na het olympisch goud in Atlanta (1996) afscheid van het nationale team. Hij speelde 241 interlands, waarin de voormalige strafcornerspecialist 215 keer scoorde. In februari ging de 36-jarige hockeyer uit Bloemendaal al een week met de nationale ploeg mee op trainingskamp naar Egypte. Dat beviel dermate goed dat deze maand besloten werd de samenwerking te intensiveren.

,,Ik prijs me gelukkig met een oud-speler van zijn kaliber in mijn technische staf'', legde Bellaart gisteren in Bunnik uit. ,,De toegevoegde waarde van Floris-Jan bij Oranje is groot. Hij zal vooral de details gaan invullen.''

De hockeyselectie gaat tot Athene 2004 verder zonder teammanager. Patrick Appels is wegens drukke werkzaamheden en privé-omstandigheden afgehaakt na het wereldkampioenschap in Kuala Lumpur, anderhalve maand geleden. Zijn taken worden binnen de technische staf verdeeld.

Naast de routiniers Marten Eikelboom, Diederik van Weel en Remco van Wijk, die na het WK bedankten voor Oranje, ontbreken ook aanvoerder Jeroen Delmee, strafcornerspecialist Bram Lomans en de aanvallers Jaap Derk Buma en Matthijs Brouwer in de nieuwe selectie van Bellaart.