Aldus...

,,Ikzelf voel mij soms ook meer een beeldregisseur dan een politiek leider die inhoudelijk met standpunten bezig is.'' (VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal in Forum, het huisblad van werkgeversorganisatie VNO-NCW)

,,Met mij gaat het goed, dank u wel maar het land is in verwarring.'' (VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal in Forum, het huisblad van werkgeversorganisatie VNO-NCW)

,,De utopische oasen lijken opgedroogd, en zoals Jürgen Habermas al eens waarschuwde wat dan overblijft is een woestijn van banaliteit en radeloosheid.'' (SP-leider Jan Marijnissen in zijn nieuwste boek Schrale Rijkdom)

,,Dit demissionaire kabinet zal er, als de huidige verkiezingspolls uitkomen, nog heel lang zitten.''

(Minister Annemarie Jorritsma (Economische Zaken, VVD) voor de Amsterdamse televisiezender AT5)

,,We hebben voor onze televisiecampagne net zoveel geld als Dreft op één middag opmaakt.'' (D66-penningmeester Frans van Drimmelen bedelt om extra geld bij de start van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in Utrecht.)