Column

Supporter

Mijn tante Tilly en oom Henk spraken altijd via de kanarie. Als oom Henk een glas melk omgooide, dan zei tante Tilly tegen de kanarie: `Wat doet het baasje nou? Baasje gooit een glas melk om! En wat moet het baasje nu doen? Baasje moet een doekje gaan halen in de keuken!'

Johan Derksen vindt dat hij een beschamend contract heeft gekregen van de voetbalclub Veendam en heeft het bestuur via zijn eigen televisieprogramma laten weten dat hij niet komt. Afgelopen week was er in datzelfde Veendam nog een tromroffelende persconferentie en daar werd Johan gepresenteerd als de Verlosser van het Hoge Noorden. Je gaat er dan toch van uit dat beide partijen een overeenkomst hebben.

Maar dat bleek dus niet het geval. Blocnotende sportjournalisten, die eerst dat eind naar Veendam hadden moeten rijden, hebben er een stukje van gemaakt en nou blijkt het achteraf een wassen neus te zijn. Johan zijn oudedagsvoorziening is in het contract niet goed geregeld. Toen had hij zijn mobieltje kunnen pakken of een brief kunnen schrijven of een fax of een mailtje of hij had naar Veendam kunnen rijden, maar niks daarvan. Hij zegt via de televisie dat hij niet komt. Het is een manier.

Als ik Veendam was, zou ik Johan vanavond via Studio Spaan laten weten dat het goed komt en dan lezen ze woensdag in de Voetbal International wel of hij wel of niet komt. In Sportweek komen nog een paar randvoorwaarden van Veendamzijde naar buiten en vervolgens laat Johan in Langs de Lijn weten dat hij akkoord gaat.

Volgens mij praten al die bobo's altijd via journalisten met elkaar. Zo babbelen Van Praag en Van den Herik al jaren. Die hebben nog nooit een vierogengesprek gehad. Jaren heeft Derksen via zijn columns tegen die bobowereld aangeschopt en nu gedraagt hij zich net zo autistisch als de gemiddelde voetbalbestuurder. Het kan snel gaan. Kortom: Johan wordt een superbobo.