Rel rond Eriksson

De Zweed Sven Göran Eriksson, bondscoach van de Engelse voetbalploeg, is in opspraak geraakt door een vermeende affaire met een Engelse televisiepresentatrice. De affaire, onthuld door de roddelkrant The Mirror, komt op een zeer ongelukkig moment. Aan de vooravond van de wereldkampioenschappen voetbal, in Japan en Zuid-Korea, is het Engelse voetbal niet gebaat bij een rel waarvan de bondscoach het middelpunt vormt. De Britse pers heeft zich massaal gestort op de vermeende verhouding van de 53-jarige Zweed, met de 34-jarige blondine die eveneens in Zweden is geboren. Eriksson heeft eerder zijn ongenoegen geuit over de manier waarop een deel van de pers in Groot-Brittannië het privé-leven van publieke figuren uitmeet. Het is niet ondenkbaar dat hij nog voor het WK zijn functie van bondscoach neerlegt. De vriendin van Eriksson, de Italiaanse advocate Nancy dell'Olio (37) doet de affaire af als onzin.