Racing Genk heeft voetbaltitel in zicht

Racing Genk heeft de kampioenskansen in de Belgische voetbalcompetitie vergroot. De ploeg van de Nederlandse trainer Vergoossen won gisteravond op eigen veld met 3-1 van Excelsior Moeskroen. Naaste concurrent Club Brugge speelde in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen RWDM. Met nog twee speelronden op het programma heeft Genk drie punten voorsprong op Brugge, dat ook een slechter doelsaldo heeft.

Eendracht Aalst en Beveren zijn gedegradeerd naar de tweede klasse. KV Mechelen heeft van de Belgische voetbalbond geen licentie gekregen voor de eerste of tweede klasse. De koploper in de tweede divisie, waar de Nederlander De Mos technisch adviseur is, moet volgend seizoen in de derde klasse spelen. Mechelen kan nog wel in beroep gaan tegen. De licentiecommissie beroept zich op illegale transferpraktijken.

Bayer Leverkusen is na een 2-1 thuisnederlaag tegen Werder Bremen nog niet zeker van de Duitse titel. De koploper had bij winst én puntenverlies van Borussia Dortmund tegen FC Köln het kampioenschap kunnen vieren. Dortmund behaalde dankzij een dubieuze penalty een 2-1 thuiszege. Het verschil bedraagt nog twee punten, met nog twee duels te gaan.

In de Spaanse competitie gaat de strijd tussen Valencia en Real Madrid. Valencia heeft na een 1-0 thuiszege op Deportivo nog een punt voorsprong op Real, dat met 4-1 zegevierde over Tenerife. Met nog drie speelronden op het programma heeft Deportivo nu vijf punten achterstand op Valencia. Barcelona is na een 2-1 nederlaag bij Celta de Vigo nog niet zeker van de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions League. Barcelona krijgt morgen Real Madrid op bezoek in de halve finale van de Champions League. Bij Real ontbreekt de geblesseerde Morientes. Bij Barcelona is Rivaldo een twijfelgeval.

Arsenal blijft in de Premier League op titelkoers. De Londense ploeg won met 2-0 van Ipswich Town. De Zweed Ljungberg maakte beide treffers. Bergkamp werd na een schot tegen de paal gewisseld. Owen maakte voor Liverpool beide doelpunten tegen Derby County, dat daardoor degradeerde. Liverpool heeft een punt minder en een wedstijd meer gespeeld dan Arsenal.

Manchester United won met 3-0 bij Chelsea. Van Nistelrooy maakte na een subtiele passeerbeweging de tweede treffer en stond met een prachtige passje aan de basis van de derde treffer. Scholes had met een daverende knal de score geopend.