Academische opleiding voor verloskundigen

Verloskundigen kunnen vanaf september een academische opleiding volgen. Het Academisch Medisch Centrum en de Universiteit van Amsterdam starten komend jaar een masteropleiding voor verloskundigen met een HBO-achtergrond. De afgestudeerden moeten praktisch wetenschappelijk onderzoek gaan doen naar het handelen van verloskundigen. Dit gebeurt nu nauwelijks, waardoor verloskundigen onvoldoende op wetenschappelijke basis werken. De opleiding moet ook managers voortbrengen die grotere verloskundige praktijken kunnen leiden. Jaarlijks is plaats voor maximaal 25 studenten

Gerectificeerd

In het artikel staat dat de initiatiefnemers van de opleiding, die in september 2002 begint, het Academisch Medisch Centrum (AMC) en Universiteit van Amsterdam zijn. Dat moet zijn het AMC en de Vrije Universiteit. De Netherlands School of Public Health te Utrecht is mede-initiatiefnemer.