Verkoop kaartjes Ajax uitgesteld na protest fans

Ajax heeft gisteren besloten de kaartverkoop voor de bekerfinale tegen FC Utrecht maximaal twee weken op te schorten. Algemeen directeur Arie van Eijden van de Amsterdamse voetbalclub nam deze maatregel, nadat een afvaardiging van de harde supporterskern (F-side) hierop had aangedrongen. Beide partijen voerden gisteren overleg over de kaartverkoop voor de bekerfinale die op 12 mei in Rotterdam wordt gespeeld. Wegens verscherpte veiligheidsmaatregelen mogen slechts 5900 Amsterdamse fans de eindstrijd per trein bezoeken. FC Utrecht mag 15.000 supporters per bus naar de Kuip laten reizen.

Een woordvoerder van de F-side eiste dat Ajax onder deze voorwaarden niet in actie zou komen. Daar ging het bestuur echter niet op in. De Amsterdamse club blijft met de verschillende instanties onderhandelen om tot een vergelijk te komen. De fanclub Ajax wil op 8 en 9 mei in Rotterdam demonstreren. Op de eerste datum vindt de UEFA-bekerfinale tussen Feyenoord en Borussia Dortmund in de Kuip plaats, een dag later wordt Feyenoord na eventuele winst op de Coolsingel gehuldigd. ,,Andere acties worden niet uitgesloten'', zei Pieloor. ,,De protesten zullen niet mals zijn.''