Stacey Kent

`Cool' is in de mode bij de blanke (jazz)zangeressen. Is bij veel zwarte collega's het suggestief gekreun niet van de lucht, zìj spelen liever het `moeilijk te versieren'-type. Ze nestelen zich in avondjurk op de canapé, wenken de ober voor nog een cocktail en lispelen lijzig hun standaardfrasen. Hun voorbeelden zijn niet Bessie Smith of Aretha Franklin, zij spiegelen zich liever aan Nat King Cole of Astrud Gilberto.

In het rijtje prettig poezelig en geschikt voor de jazzy bar is naast Diana Krall, Silje Nergaard en Norah Jones vast nog wel een plaatsje vrij voor Stacey Kent. Als ze er niet al als eerste zat want In Love Again is reeds haar vijfde cd. De stukken op deze soft swing cd zijn allemaal van de hand van musicalcomponist Richard Rodgers, die een eeuw geleden geboren werd. Dat de saxofonist in Kents kwintet, de Engelsman Jim Tomlinson, soms sprekend op wijlen Stan Getz lijkt, is geen enkel bezwaar. Dit is geen muziek die onrust wil zaaien, maar een in het genre: geen nieuws, goed nieuws.

Stacey Kent: In Love again Candid CCD 79786