Onderschriftenwedstrijd

Op de foto van vorige week stonden twee boze Japanse werknemers tijdens een vakbondsdemonstratie in Tokio. Ze demonstreerden tegen het werkgelegenheidsbeleid van premier Junichiro Koizumi. Een serieuze zaak, maar veel lezers associeerden de Japanners op de foto met kinderen. ,,Nieuw onderzoek wijst uit dat Japanners gemiddeld het langst doen over de basisschool'', schrijft Vinaya van Wetten. ,,Wachtlijsten voor Japanse crèches bereiken onacceptabele lengte'', is de inzending van Ernst Bouwes uit Nijmegen.

Ook dachten een aantal lezers aan bijeenkomsten waar wordt gewerkt aan het groepsgevoel (Henk van Ockenburg uit Den Haag: ,,We kregen allemaal een hoedje op en gelachen dat we hebben'') of zelfhulp-cursussen (Gert Greveling: ,,Ratelband verovert Japan'').

Het witte jasje van de linkerman op de foto deed blijkbaar veel lezers denken aan de medische wereld. Zo ook John-Cees Wieger die hier al vaker eervolle vermeldingen kreeg. ,,Koreaanse klini-clowns komen moeizaam los'', schrijft hij. In deze categorie zit ook de winnaar van de boekenbon van deze week, Ineke van Schaik-Kortman uit Rotterdam. Haar onderschrift: ,,Wèlk been afgezet?!!''