Modeontwerper Christian Lacroix gaat naar Pucci

De Franse modeontwerper Christian Lacroix gaat werken voor het befaamde Italiaanse modehuis Pucci. Dat heeft het luxe-conglomeraat LVMH deze week bekendgemaakt. LVMH is eigenaar van beide merken. Lacroix blijft ook verantwoordelijk voor zijn eigen couture- en prêt-à-porter-lijnen.

Het huis Pucci is in 1948 opgericht door markies Emilio Pucci en brak in de jaren zestig internationaal door. Sterren als Marilyn Monroe, Jacky Onassis, Audrey Hepburn en Catherine Deneuve droegen de kleding die zich kenmerkt door wilde, kleurrijke, grafische dessins (een beetje de stijl van `Fran the Nanny' uit de tv-serie). Sinds de jaren zeventig verloor Pucci veel van zijn glans. LVMH, dat ook merken als Louis Vuitton en Donna Karan bezit, hoopt met Lacroix het Italiaanse merk terug te brengen aan het front van de mode. Lacroix (50) geldt als een belangrijke ontwerper met een scherp oog voor de traditie. Pucci opent binnenkort een winkel aan de Avenue Montaigne in Parijs.