Kasey Chambers

Wij hebben Ilse DeLange, en Australië heeft Kasey Chambers. Maar waar DeLanges carrière in het slop lijkt geraakt stijgt de ster van Chambers.

Op haar tweede cd Barricades & Brickwalls staat bijna alleen eigen werk. Still Feeling Blue van Gram Parsons is de uitzondering, en daarvan maakt ze een mooi ouderwets nummer. Chambers zet helaas te vaak een aanstellerige pruilstem op, wat de langzamere nummers soms onverdraaglijk maakt. Dan helpt ook het meezingen van Lucinda Williams, in On A Bad Day, niet. Ze kan wel overtuigen in de wat harder aangezette songs als het titelnummer, of in Runaway Train, met z'n nerveus stotterende gitaarlicks. Maar de begeleiding is over het algemeen als de dood voor risico's en laat dan ook geen enkele indruk achter. Van de veertien liedjes op deze plaat zijn er vier de moeite waard. Dat is een veel slechtere score dan die van Ilses Livin On Love, waarop bovendien fantastisch goed begeleid wordt. Maar als zo vaak legt ook hier kwaliteit het af tegen cleavage.

Kasey Chambers: Barricades & Brickwalls. WB CDW 48028