Hulde Ajax van 1977

Het kampioenselftal van Ajax van het seizoen 1976-1977 krijgt volgende week zondag 28 april een verlaat eerbetoon aangeboden in de Amsterdam Arena. De verlate huldiging vindt plaats, aangezien het een kwart eeuw geleden geen gewoonte was de titel te vieren. Alleen als het publiek zich komende zondag in het stadion misdraagt of het huidige elftal van Ajax tegen FC Den Bosch een slecht resultaat boekt, kan het plan worden bijgesteld.

Tot de Ajacieden van 1977 behoorden Piet Schrijvers, Ruud Krol, Wim Suurbier, Ruud Geels en Simon Tahamata. De laatste debuteerde in het kampioensjaar bij Ajax en stelt het initiatief zeer op prijs: ,,Het is onverwacht, maar erg leuk.'' Tahamata bewaart goede herinneringen aan het kampioensjaar: ,,Ik speelde in het begin als invaller hoogstens een kwartiertje per keer. Aan het eind was ik basiskracht geworden. En toen werden we ook nog kampioen.''

Enkele maanden geleden kwam Rodger Lahr van de Ajax-homepage `De Goeie Ouwe Tijd' met het idee van een verlaat kampioensfeest op de proppen. Hij diende een verzoek bij het clubbestuur in. Deze week besloot het bestuur aan de wens gehoor te geven. Initiatiefnemer Lahr onderhoudt een site die maandelijks terugblikt op de prestaties van Ajax van 25 jaar daarvoor (www.degoeieouwetijd.nl).