Aanhoudingen in bouwfraudezaak

Politie en justitie hebben deze week drie aanhoudingen gedaan in verband met het onderzoek naar de bouwfraude. Dit zijn de eerste arrestaties in deze zaak. Volgens een woordvoerder van het landelijk parket van het openbaar ministerie (OM) zijn er geen huiszoekingen gedaan. De officier van justitie heeft alle drie verdachten in verzekering gesteld. Welke achtergrond deze mensen hebben, wil het OM niet zeggen. Het landelijk parket dat het onderzoek leidt, maakte eerder bekend dat acht personen als verdachte worden beschouwd. Onder hen zijn zeker drie ambtenaren van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Op 19 maart werden in het hele land op grote schaal invallen gedaan in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar de fraude in de bouwwereld. In totaal deden politie en justitie toen op 58 adressen huiszoekingen.