Vliegtuigje boort zich in flat

Een klein privé-vliegtuig is gisteren aan het eind van de middag in Milaan in het Pirelli-gebouw gevlogen, hèt herkenningspunt van de stad. Door de gelijkenis met de terreuraanslagen in de Verenigde Staten in september veroorzaakte de crash even grote paniek, ook op de financiële markten. Maar vrij snel werd duidelijk dat zowel de omvang als de toedracht van het ongeluk in Milaan van een andere orde waren. Drie mensen kwamen om, een dertigtal raakte gewond.

Minister Claudio Scajola van Binnenlandse Zaken zei dat alles op een ongeluk wijst. Volgens de politie is de toedracht nog onduidelijk. Er zijn berichten dat het toestel in moeilijkheden was geraakt, maar de Italiaanse media speculeren ook dat de piloot, Luigi Fasulo (67), die alleen in het vliegtuigje zat en om het leven kwam, zelfmoord heeft gepleegd en zich liet inspireren door de wijze waarop de aanslagen op het World Trade Center in New York werden gepleegd. ,,Ik ben er zeker van dat mijn vader zich van het leven heeft beroofd'', zo citeerde dagblad Repubblica zijn zoon.