Van de Leur valt bij EK turnen van brug en balk

De Nederlandse ploeg heeft vanochtend voor de landenwedstrijd op de Europese turnkampioenschappen in Patras een puntentotaal van 107.635 bereikt.

De score had hoger kunnen uitvallen als Verona van de Leur niet van de brug en de balk was gevallen. Daarmee werd een vol punt verspeeld. Ze plaatste zich niet voor de toestelfinales op deze onderdelen, maar wel voor de individuele meerkampfinale van morgen. Ondanks haar valpartijen had zij met een totaal van 35.636 de hoogste score van de Nederlandse ploeg. Suzanne Harmes plaatste zich met een totaal van 35.739 eveneens voor de finale van de individuele meerkamp. Renske Endel kreeg met haar brugoefening de hoogste individuele waardering van het nationale team. De zilveren medaillewinnares van de WK weet zich met 9.300 punt bovendien verzekerd van de toestelfinale op brug. Nederland weet vanavond, als alle teams in actie zijn geweest, of de score goed genoeg is voor een medaille.