VS werpen bom op Canadezen

Tijdens een oefening van het Amerikaanse leger in Afghanistan zijn gistermiddag vier Canadese soldaten om het leven gekomen. Acht militaren raakten gewond, twee van hen verkeren in levensgevaar.

Volgens het Canadese ministerie van Defensie liet een Amerikaans vliegtuig tijdens de oefening nabij Kandahar een of twee bommen van 225 kilo op de Canadezen neerkomen. De Canadezen, lid van het 700 man tellende 3rd Battalion, werken sinds januari in het gebied.

De Canadese premier Jean Chrétien beloofde een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeluk. ,,Het is duidelijk dat de families, en alle Canadezen, een antwoord verwachten'', aldus Chrétien.

De Amerikaanse president Bush heeft in een telefoongesprek condoleances aangeboden. Hij beloofde dat de VS zullen meewerken aan het onderzoek.