Voorkeur Muziek

Pelléas et Mélisande

Pelléas et Mélisande van Claude Debussy staat te boek als een complexe opera. De intensiteit van de muziek is zinderend, maar breekbaar en het geheel van aria's, koren en ensembles ademt een mysterieuze sfeer van sensualiteit en zwijgzaamheid. Des te opmerkelijker is het, dat het Limburgs Symfonie Orkest dit lastige werk op speciaal verzoek van chef-dirigent Ed Spanjaard eenmalig concertant uitvoert in Nederland. De titelrollen worden gezongen door Anthony Marber en Celeste Gattai, Bertrand Bontoux is de wijze Koning Arkel.

20 april 20u15 in Theater aan het Vrijthof, Maastricht. Res 043-3505555.

23 april Rotown, Rotterdam. 24 april Melkweg, Amsterdam.

Mercury Rev

Glorieuze terugkeer van de droommuziekgroep uit New York, na een prachtig optreden tijdens het laatste Crossing Border-festival. Mercury Rev liet het experimentele lawaai uit de begindagen ver achter zich en maakte met het recente All Is Dream de cd die elke popliefhebber zich moet aanschaffen.

20 april Paradiso, Amsterdam.

Ian Brown

Vroegere zanger van The Stone Roses werkte aan zijn street credibility na twee maanden Strangeways-gevangenis. Met een druk Engels festivalseizoen in het verschiet keert Ian Brown terug met in zijn band nd onder meer gitarist Aziz Ibrahim.