Eikelboom stopt als international bij hockeyploeg

Hockeyer Marten Eikelboom heeft met onmiddellijke ingang zijn interlandcarrière beëindigd. De 28-jarige aanvaller van Amsterdam geeft voorrang aan zijn maatschappelijke loopbaan. ,,Na zoveel jaar zie ik op tegen de intensieve voorbereiding op de Spelen, over dik twee jaar in Athene'', aldus de 154-voudig international (54 doelpunten) die binnenkort zijn studie economie hoopt af te ronden.

Eikelboom overweegt bovendien over twee maanden te stoppen bij Amsterdam, de club waar hij bezig is aan zijn achtste seizoen. Daarvoor speelde de spits vier jaar bij Hattem. Eikelboom debuteerde acht jaar geleden in de oefeninterland tegen Nieuw Zeeland (3-0). Na op het laatste moment te zijn afgevallen voor de Spelen van Atlanta ('96) en het WK in Utrecht ('98) maakte de goaltjesdief deel uit van de selectie die twee jaar geleden in Sydney olympisch goud won. Twee maanden terug eindigde hij met de nationale ploeg op de derde plaats bij het WK in Maleisië.

Naar verwachting haken nog twee internationals af: Diederik van Weel en Remco van Wijk, beiden van Bloemendaal. Bondscoach Joost Bellaart maakt maandag zijn zestien man sterke selectie bekend die op 1 mei in Duisburg een oefeninterland speelt tegen wereld- en Europees kampioen Duitsland.