Ally McBeal

Van de populaire Amerikaanse televisieserie Ally McBeal over de alleenstaande advocate Calista Flockhart en haar kantoorgenoten worden geen nieuwe afleveringen meer gemaakt.

Het televisiestation Fox dat in Amerika nu de vijfde reeks uitzendt, heeft dit aan producent David E. Kelley laten weten. Het einde van de serie waarin sinds 1997 drama en komedie op een vernieuwende wijze werden verenigd, werd al verwacht omdat de kijkcijfers inzakten. Ook critici waren sinds het derde seizoen steeds slechter te spreken over de kwaliteit.

Producent en bedenker Kelley zei in een reactie aan het vakblad Variety dat het droevig is om afscheid te nemen van iets waar je van houdt, ,,al was het misschien tijd.''

Kelley is ook de maker van series als Boston Public, Chicago Hope en LA Law en werkt momenteel aan een nieuwe serie voor Fox genaamd Girls Club. Voor Fox betekent het staken van Ally McBeal het afscheid van een tweede gezichtsbepalende tv-serie. Eerder werd besloten dat er geen vervolg komt op de sf-serie X-Files. In Nederland zendt Net5 Ally McBeal uit. Ook hier is het vijfde, en dus laatste, seizoen te zien. Omdat de uitzending bij ons vijf weken achterloopt, valt het doek op 11 juni.