Krokante saliehapjes

Vandaag 2 recepten voor kleine hapjes die passen bij een – Italiaans – aperitief. Het basisingrediënt is salieblad.

Hapje 1: haal de ansjovisfilets uit blik en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg tussen 2 salieblaadjes een ansjovisjefilet. Rijg het visje met een cocktailprikker vast aan de salieblaadjes. Wentel deze pakketjes eerst door de eidooiers waar 1 eetlepel water is doorgeroerd. Wentel ze vervolgens door het paneermeel. Bak ze snel, ongeveer 1 minuut, in hete zonnebloemolie. Draai ze tijdens het bakken om. Laat de krokante blaadjes even op keukenpapier uitlekken. Dien ze warm op.

Hapje 2: Snijd de courgette in plakken van 3 mm. Verwijder de uiteinden. Doe op elk plakje een plakje mozzarella en bestrooi het met een snufje zout en cayennepeper. Leg op de mozzarella een blaadje salie dat wordt toegedekt door een courgetteplakje. Steek een cocktailprikker in deze torentjes. Wentel de torentjes rondom door de bloem. Vervolgens door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel. Bak deze hapjes in een koekenpan die van een royale laag hete olie is voorzien. Laat ook deze hapjes even op keukenpapier uitlekken. Serveer ze warm. Mozzarella wordt namelijk na afkoelen taai en kauwgumachtig.