Herbaliser

Op hun vierde cd werken de twee leden van het Engelse Herbaliser samen met befaamde rappers, als MF Doom en Rakaa Iriscience (van Dilated Peoples). Het resultaat is afwisselend en opwindend. Ondanks de voorkeur voor bedwelmende middelen (vandaar de groepsnaam) weten de twee het tempo redelijk hoog te houden, afgewisseld met stukjes typisch Engelse reggae.

Het duo Herbaliser, bestaand uit Ollie Teeba en Jake Wherry, is eigenlijk vooral een productie-team, voor de vocale invulling zijn ze van derden afhankelijk. Op hun nieuwe cd kozen ze voor afwisselend instrumentale stukken en swingende raps. De muziek doet soms denken aan eigentijdse instrumentaties bij een tv-serie als De Wrekers: suggestieve muziek met suspense-strijkers en gescratch, zoals The Hard Stuff. Het door de vrouwelijke Wildflower gezongen Good Girl Gone Bad heeft een onverbiddelijke gemene klank, gepaard aan lome reggae-ritmes. Verrassend aan Herbaliser is de frisse sound, die de gebaande paden ontwijkt. Op 27 april speelt Herbaliser in de Melkweg, op een Ninja Tune-avond (hun label).

Herbaliser. Something Wicked This Way Comes (Zomba zencd 64)